miercuri, 14 iulie 2010

21 de oameni au fost evacuaţi din comuna Ciobanu, judeţul Constanţa, din cauza inundaţiilor

Locuitorii comunei Ciobanu au fost trimişi la rude, până când situaţia va reveni la normal. De altfel, în judeţele Constanţa, Galaţi şi Tulcea au continuat acţiunile de monitorizare a cotelor fluviului Dunărea, consolidare şi supraînălţare a digurilor de apărare şi protecţie, precum şi de evacuare a apei provenite din infiltraţii

21 de persoane au fost evacuate din comuna Ciobanu, din judeţul Constanţa, din cauza inundaţiilor, alte două localităţi din judeţele Vaslui şi Maramureş fiind afectate, în urma ploilor torenţiale din ultimele 24 de ore, informează Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În municipiul Vaslui, au fost inundate trei străzi, două obiective socio-economice şi un subsol, iar în comuna Fărcaşa din judeţul Maramureş, au fost afectate 120 de curţi şi anexe şi o porţiune din drumul judeţean 108 A, mai precizează IGSU.

În ultimele 24 de ore, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice au intervenit 836 angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 129 ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, 187 ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, 61 ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, alături de alţi peste 900 angajaţi din cadrul M.Ap.N. şi ai altor structuri.

În total, au fost pe teren 531 mijloace de intervenţie, din care 197 din dotarea inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu