luni, 12 iulie 2010

Familiile din Sf. Gheorghe afectate de inundaţii primesc despăgubiri de peste 100.000 lei

Despăgubiri de peste 100.000 de lei pentru familiile din Sfântu Gheorghe afectate de inundaţii şi scutirea lor de la plata facturilor pentru apă, canalizare şi salubrizare.

Consilierii locali din Sf. Gheorghe au aprobat, luni, două proiecte de hotărâre prin care alocă despăgubiri de peste 100.000 de lei pentru persoane afectate de inundaţiile produse în municipiu în ultima perioadă, precum şi scutirea de la plata apei, canalizării şi pentru salubrizare pe luna iulie.

Potrivit proiectelor de hotărâre, 150 de persoane sau familii care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor de acum o săptămână şi din ultima lună, dar şi cei care nu au locuinşele sau bunurile asigurate vor primi în total 104.600 de lei, bani reprezentând despăgubiri acordate de CL.

Primarul din Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că oamenii vor primi între 100 de lei şi 2.500 de lei, iar priorităţile au fost luate în calcul în funcţie de pierderi. Astfel, vor acoperi 75% din valoarea locuinţei degradate, 50% la animale, 25% la mobilă şi 10% pentru alte bunuri distruse.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre, înaintat de consilierii PCM şi de asemenea votat, presupune ca aceleaşi 150 de persoane sau familii afectate de inundaţiile produse între 30 iunie şi 30 iulie să fie scutite pe această lună de plata serviciilor facturate pentru alimentarea cu apă, canalizare şi salubrizare.

Cererile se depun în termen de 30 de zile calendaristice de la data achitării facturilor emise de furnizori, la care se anexează xerocopiile facturilor fiscale şi ale chitanţelor.

Aproximativ 130 de curţi şi anexe gospodăreşti, precum şi 50 de case au fost afectate, în urmă cu o săptămână, în Sf. Gheorghe, ca urmare a unei ploi torenţiale şi a ieşirii din matcă a pârâului Debren. De asemenea, duminică, în urma unor ruperi de nori, aversele de ploaie au cumulat 33 l/mp într-o oră, iar în municipiul Sf. Gheorghe au fost afectate, potrivit datelor preliminare, circa 18 străzi, 11 pivniţe, cinci subsoluri ale scărilor de bloc şi cinci obiective social-economice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu