joi, 29 iulie 2010

Sute de gospodării sunt inundate şi două drumuri închise în Covasna

Ploile abundente care au căzut în judeţul Covasna au dus, marţi, la blocarea a două drumuri naţionale şi la inundarea a aproape 800 de gospodării din mai multe localităţi.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), DN11B este blocat, din cauza surpării versanţilor la km 13+ 500m, respectiv la km 18+300m şi se lucrează la curăţarea drumului, dar având în vedere că stratul de pământ care acoperă carosabilul este destul de gros şi există pericolul alunecării de pământ de pe versanţi şi în alte locuri, poliţiştii recomandă ca rută ocolitoare Tg. Secuiesc- Tuşnad- Cozmeni. Şi DN2D este închis circulaţiei din cauza alunecărilor de pământ de pe versanţi la Tulnici (judeţul Vrancea).

În urma ploilor au fost inundate şi aproape 800 de gospodării, iar conform rapoartelor operative, trimise de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă în cursul zilei de marţi, au fost inundate 760 de gospodării din comuna Băţani, Catalina, Baraolt - cu 300 de gospodării inundate, Brăduţ, Moacşa, Micfalău, Arcuş şi Estelnic, DC 45, DC 47 au fost afectate prin spălare, la fel şi patru poduri şi malurile pârâurilor Baraolt şi Ozunca pe aproximativ 2 km.

Oraşul Baraolt are în prezent 300 de gospodării inundate şi tot atâtea fântâni, iar DJ 122 este inundat pe o lungime dee 300 de metri şi este greu practicabil.Şi la Estelnic au fost inundate în jur de 320 gospodării, două podeţe au fost rupte şi aproximativ 200 de fântâni afectate.

Pentru limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase acţionează Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi cetăţenii.În momentul de faţă, Detaşamentul de Pompieri Sf. Gheorghe intervine pentru asanarea apei din gospodăriile populaţiei din localitatea Lunca Ozunului.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu