luni, 19 iulie 2010

Boc despre pagubele de la inundaţii:1033 de case trebuie reconstruite

Aproape 6300 de case au fost afectate de inundaţiile care au lovit România în ultimele săptămâni. Premierul Emil Boc a prezentat astăzi, la o videoconferinţă cu prefecţii, un bilanţ la dezastrelor produse de ape şi a spus că valoarea pagubelor se ridică la câteva milioane de euro.

Boc le-a mulţumit membrilor Guvernului şi reprezentanţilor administraţiei locale pentru modul în care au lucrat pentru combaterea efectelor inundaţiilor. El a susţinut că reacţia a fost bună, cu "mici excepţii", şi şi-a manifestat aprecierea pentru cei care au stat pe baricade "zi şi noapte" pentru a ajuta populaţia.

Şeful Executivului le-a spus prefecţilor că au fost afectate de inundaţii 37 de judeţe, dintre care cele din Moldova au avut cel mai mult de suferit. Boc a arătat că au fost afectate până acum un număr total de 6979 de case, dintre: 5946 au fost avariate, 182 au fost distruse total, iar 851 sunt în pericol de prăbuşire. Aşadar, 1033 de case trebuie reconstruite, a spus Boc, precizând că statul va susţine familiile rămase fără un acoperiş deasupra capului dându-le materiale de construcţie, dar fără a le construi.

Cât priveşte pagubele estimate ale inundaţiilor, Boc a afirmat că procesul de evaluare nu s-a încheiat, fiind în curs de centralizare modul în care deversările au afectat agricultura, infrastructura de drumuri şi cea de energie. "Cert este că se conturează pagube de sute de milioane de euro în urma acestor inundaţii", a spus primul-ministru.
Premierul le-a cerut prefecţilor să se asigure că autorităţile locale alocă rapid loturi pentru case şi autorizaţii de construcţie. El a mai cerut ca autorităţile să aibă grijă ca noile locuinţe să nu fie construite în zona afectată deja de inundaţii sau în pericol de a fi afectate de inundaţii viitoare.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu