joi, 8 iulie 2010

Elena Udrea se duce cu ajutoare la Săuceşti

Elena Udrea merge în această seară la Săuceşti. Ministrul Dezvoltării Regionale va duce în comuna afectată de inundaţii trei tiruri de ajutoare constând în alimente şi îmbrăcăminte.

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, se va afla joi, în jurul orei 19.00, în localitatea băcăuană Săuceşti, pentru a face o evaluare a pagubelor produse în comună, prilej cu care va aduce în localitate trei tiruri cu ajutoare, a informat ministerul de resort.

"Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a fost desemnat să se ocupe de reconstrucţia locuinţelor afectate de inundaţii prin achiziţionarea şi distribuirea materialelor de construcţii necesare precum şi prin furnizarea proiectelor-tip pe baza cărora urmează să se reclădească casele. În eforturile sale, MDRT contează şi pe ajutorul în materiale de construcţii provenit din donaţii ale unor agenţi economici, în urma apelului făcut de ministrul dezvoltării în urmă cu câteva zile", potrivit unui comunicat.

În acest moment, la nivelul ministerului se inventariază pagubele, pentru a putea stabili necesarul de materiale, urmând ca în cel mai scurt timp să poată fi demarate procedurile de achiziţie a acestora, prin Bursa Română de Mărfuri. "Tot în urma apelului făcut de ministrul Elena Udrea, 54 de unităţi de primire turistică din întreaga ţară au anunţat că oferă locuri de cazare gratuite, copiilor din localităţile afectate de inundaţii. De asemenea, peste 100 de unităţi de cazare şi-au anunţat disponibilitatea de a dona obiecte de folosinţă îndelungată şi alimente", se mai arată în comunicatul MDRT.

Cu prilejul vizitei în Săuceşti, ministrul Elena Udrea va aduce trei tiruri de ajutoare constând în alimente şi îmbrăcăminte pentru locuitorii comunei, în special pentru copii.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu