vineri, 30 iulie 2010

6.000 de români şi-au încheiat poliţe obligatorii de asigurare a locuinţelor

Doar şase mii de români şi-au încheiat până acum poliţe obligatorii de asigurare a locuinţelor. Autorităţile speră ca numărul lor să crească odată cu întoarcerea oamenilor din concedii. Toată lumea ar trebui să-şi asigure locuinţele până la finalul anului.

La două săptămâni de când asigurarea locuinţelor a devenit obligatorie, doar 5.588 de români au încheiat astfel de poliţe. Până la sfârşitul acestui an toţi proprietarii de locuinţe din România vor trebui să aibă asigurare.

Suma asigurată este cuprinsă între 10.000 şi 20.000 de euro. Proprietarii care nu îşi asigură locuinţele riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei.

Prima obligatorie este de 20 euro în cazul locuinţelor tip A, care au structura de rezistenţă din beton armat, metal şi lemn. În cazul locuinţelor tip B, cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale slab rezistente la intemperii, prima de asigurare este de 10 euro.

Legea asigurărilor obligatorii pentru locuinţe prevede acoperirea a trei riscuri majore: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu