joi, 29 iulie 2010

150 de familii dintr-un sat din Maramureş, izolate din cauza inundaţiilor

Viiturile de săptămâna trecută au făcut prăpăd în Maramureş. Un cătun cu peste 150 de familii din comuna Poienile de Sub Munte este în continuare izolat. Puhoaiele au distrus drumul de acces către centrul comunei, iar pentru localnici singurul punct de legătură cu lumea este un pod care poate fi traversat doar pe jos.

Izolate din cauza inundaţiilor, cele peste 600 de persoane din cătunul Kvaşniţa din Maramureş sunt nevoite să meargă pe jos peste şase km până la magazinele din centrul comunei pentru a se putea aproviziona. Toate podeţele care legau cele două maluri ale pârâului din localitate au fost măturate de ape.

"O ambulanţă nu poate ajunge în acest moment la case pentru că trebuie mers pe jos. Nu se poate. Drumul este rupt în mai multe locuri, Doamne fereşte să fie vreun incendiu", atenţionează Ştefan Oancea, primarul comunei Poienile de Sub Munte.

Oamenii se aventurează acum pe podeţe improvizate din bârne de brad, pe care fac echilibristică.

Autorităţile locale sunt depăşite de situaţie şi nu găsesc resurse financiare pentru reparaţii. Primăria speră să obţină bani din fondul Solidaritatea al Guvernului. Doar aşa ar reuşi să repare drumul înainte de începerea anului şcolar.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu