luni, 12 iulie 2010

UNPR: Tânărul Ponta dă năvală la televizor, în loc să ajute sinistraţii

UNPR reacţionează faţă de afirmaţiile lui Victor Ponta care spusese că progresiştii sunt "trădători care nu sunt iubiţi nici în ţară, nici în străinătate", formaţiunea transmiţând că social-democratul "vorbeşte fără să gândească" atunci când "dă năvală la televizor, în loc să ajute sinistraţii".

"Înfierbântat la gândul vacanţei pe Coasta de Azur pe care şi-a pregătit-o, tânărul Ponta vorbeşte încă o dată fără să gândească în prealabil. Îi reamintim că, nici până acum, conducerea PSD nu a negat şi nu s-a disociat de tentativele repetate de a-i aduce pe exponenţii crimei organizate în structurile statului. Prin urmare, Victor Ponta nu are dreptul moral de a vorbi despre oamenii care s-au opus acestor tentative şi au avut curajul de a pune pe primul loc interesul naţional şi nu interesele de grup", se arată într-un comunicat UNPR remis luni NewsIn.

Potrivit progresiştilor, "tânărul Ponta dă năvală la televizor în loc să dea o mână de ajutor sinistraţilor" chiar şi atunci când zeci de mii de români sunt afectaţi de inundaţii. "În afara unor vizite făcute din interes de imagine, acesta nu a demonstrat ca este interesat de situaţia românilor. Ar fi bine dacă toţi liderii social-democraţi, începând cu tânărul lor preşedinte, ar cobori printre oameni şi ar merge în localităţile inundate. Statul cu picioarele în apă ar fi o bună ocazie ca tânărul Ponta să înţeleagă măcar acum că România are nevoie de solidaritate, de unitate şi de responsabilitate", se mai arată în comunicat.

UNPR răspunde şi afirmaţiilor secretarului general al PES, Philip Cordery, conform căruia nu se pune problema ca UNPR să fie primită în familia socialiştilor europeni. Formaţiunea condusă de Marian Sârbu şi Gabriel Oprea subliniază că Uniunea îşi reafirmă opţiunea pentru o politica activă de centru-stânga, având ca piloni interesul naţional şi dialogul social. "În aceste condiţii, nu afilierea la o familie politică ne recomandă ca partid de centru-stânga, ci măsurile şi soluţiile pe care le propunem. Ne dorim relaţii bune cu Partidul Socialiştilor Europeni şi cu Internaţionala Socialistă, dar preocupările noastre de bază rămân apărarea interesului naţional şi consolidarea dialogului sindical. Afilierea va veni ca o confirmare a politicilor noastre şi a rezultatelor electorale. Până atunci, tânărul Ponta se poate iluziona în continuare cu un statut pe care nu-l merită şi pe care nu-l onorează", se mai arată în documentul citat.

"Prin urmare, nu putem decât să reluăm recomandarea pe care am mai adresat-o tânărului preşedinte PSD: să fie mai relaxat şi să se împace cu ideea că PSD a pierdut monopolul şi va pierde in curând şi supremaţia pe zona stângii", conchide comunicatul progresiştilor.

Secretarul general al PES, Philip Cordery, a declarat luni că nu se pune problema ca UNPR să fie primită în familia socialiştilor europeni, iar liderul PSD Victor Ponta a salutat această afirmaţie, opinând că trădătorii nu sunt iubiţi nici în România, nici în străinătate, ci poate doar folosiţi.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu