luni, 19 iulie 2010

Primăria Dorohoi va construi 100 de case pentru sinistraţi

La două săptămâni de la inundaţii, viaţa locuitorilor din Dorohoi revine, cu greu, la normal. Casele nu mai există, sinistraţii se îmbracă din ajutoare, aşteaptă mâncare de la donatori şi locuiesc în case modulare metalice. Dar şansele ca viaţa lor să revină la normal devin din ce în ce mai mari. Realitatea TV şi UNICEF s-au întors la Dorohoi pentru a construi în continuare digul speranţei.

În tabăra de sinistraţi de la Dorohoi timpul se scurge lent, iar oamenii nu mai cred în promisiuni. Cu neîncrederea se luptă toţi sinistraţii de la Dorohoi. Visează să aibă din nou un acoperiş deasupra capului, dar nu ştiu când se va întâmpla acest lucru.

Autorităţile spun, însă, că au cerut deja un studiu de inundabilitate şi vor şti curând unde pot reconstrui şi câte case vor trebui strămutate.

"Am disponibilizat nouă hectare. S-a aprobat un plan urbanistc de dezvoltare pentru construcţia a 100 de locuinţe. PUD mai prevede o serie de utilităţi pe care le-am tratat deja cu Ministerul Dezvoltării. Până în iarnă, 100 de familii vor putea beneficia de locuinţe", a declarat primarul din Dorohoi, Gheorghe Nichita.

Prefectul a cerut ajutorul primarilor din localităţile care nu au fost afectate de inundaţii, iar solicitarea sa nu a rămas fără ecou. "Dacă apelul meu îşi va găsi ecou la primari, înseamnă că măcar 58 de case vor fi construite. Este o săptămănă de când i-am strâns pe toţi care au utilaje şi au pus la dispoziţie 30-40 utilaje care au lucrat fără bani, numai contra motorină", a spus prefectul din Dorohoi.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu