marți, 13 iulie 2010

Bilanţ: Opt localităţi şi 122 de gospodării, afectate de inundaţii, în ultimele 24 de ore

Din 19.792 de persoane evacuate în acestă perioadă, 18.246 s-au întors la domiciliu, 1.546 fiind în continuare evacuate, a a anunţat ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a prezentat marţi ultimul bilanţ al inundaţiilor.

"În ultimele 24 de ore, au fost afectate opt localităţi, 122 de gospodării, 15 curţi, 17 subsoluri, un drum naţional în Buzău. În acest moment, mai sunt în două judeţe trei localităţi fără energie electrică", a declarat Vasile Blaga.

El a mai spus că din 19.792 de persoane evacuate în acestă perioadă, 18.246 s-au întors la domiciliu, 1.546 fiind în continuare evacuate.

Pe de altă parte, Ministrul Mediului a spus că în zonele afectate nu se poate interveni decât în momentul în care scade nivelul apei. Laszlo Borbely a atras atenţia asupra digurilor, care sunt sub presiunea apei de două luni.

"Digurile din sudul şi estul ţării trebuie urmărite. Sunt multe locuri în care acestea sunt înmuiate. În perioada următoare se va înregistra în continuare o scădere a debitelor apelor", a mai spus Borbely.

El a mai decplarat că strategia pentru inundaţii este finalizată, urmând să se facă o comandă unică pentru materialele de construcţie din zonele afectate de inundaţii.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu