vineri, 9 iulie 2010

13 localităţi din opt judeţe au fost afectate de inundaţii în ultimele 24 de ore

13 localităţi din judeţele Botoşani, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Olt, Teleorman şi Tulcea au fost afectate de inundaţii în ultimele 24 de ore. Au fost inundate 100 de gospodării, 10 subsoluri şi 69 de case, alte opt fiind distruse, potrivit bilanţului de vineri al IGSU.

În ultimele 24 de ore au fost evacuate nouă persoane, potrivit IGSU.

De asemenea, au fost inundate 1.021 de hectare de păduri, 359 de hectare de teren arabil, 283 de hectare de păşuni şi fâneţe. Mai mult, au fost afectate un drum judeţean şi un drum comunal, iar 297 de fântâni au fost colmatate.

Pentru înlăturarea şi diminuarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice au acţionat 951 angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 234 ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, 371 ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, 74 ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, alături de 700 de angajaţi din cadrul MApN şi ai altor structuri.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi valabilă de vineri, la ora 8.00, până sâmbătă, la ora 10.00, în şase judeţe din sud-estul ţării. În intervalul menţionat în Dobrogea, estul Munteniei şi sudul Moldovei vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu