joi, 8 iulie 2010

Berceanu face chetă pentru inundaţii printre angajaţii cu salarii diminuate

Ministrul Trasporturilor, Radu Berceanu, a pus "taxă pe inundaţii" angaţilor din subordinea sa. Această taxă variază între 1 şi 17% din venitul net şi îi vizează tot pe salariaţii cărora Guvernul le taie 25% din salarii. Berceanu, a declarat joi că, până în prezent, s-au strâns şase milioane de lei de la salariaţii companiilor din subordinea MTI, în timp ce constructorii ar putea dona aceeaşi sumă.

La începutul acestei săptămâni, conducerea Ministerului Transporturilor a transmis companiilor din subordine o adresă prin care cere angajaţilor să doneze bani pentru refacerea drumurilor afectate de inundaţii.

“Având în vedere pagubele produse de inundaţiile ce au avut loc în ultimele zile în mai multe regiuni ale ţării, cu precădere în zona Moldovei, vă rog ca de urgenţă să purtaţi discuţii cu structurile sindicale şi cu angajaţii din unitatea dumneavoastră pentru a face o apreciere a sprijinului pe care aceştia ar fi dispuşi să îl acorde. Fondurile care s-ar putea strânge prin implicarea dumneavostră intenţionăm să le folosim pentru reparaţiile urgente necesare chiar la infrastructura de transport rutier sau feroviar”, se arată în adresa semnată de ministrul Rau Berceanu, potrivit puterea.ro.

Angajaţii Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) trebuie să semneze tabele nominale şi să doneze între 1 şi 17% din venitul net aferent lunii iunie.

Cei care au venituri între 701 şi 1.000 de lei ar trebui să doneze 5%. Angajaţii CNADNR cu venituri între 1.001 şi 1.500 de lei ar trebui să îşi dea acordul pentru o reţinere de 8% din leafă. Drumarii care câştigă între 1.501 şi 3.000 de lei au stabilit un procent de 10%, iar cei care câştigă peste 3.000 de lei ar putea rămîne fără 17% din venitul pe luna trecută.

Cei doi şefi de la CNADNR propun reţinerea din veniturile nete ale lunii iunie 2010 a unor procente care variază între 1 şi 17%. Până şi angajatul CNADNR, care câştigă 701 lei, ar trebui să semneze pentru reţinerea unui procent de 1% din venit.

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a declarat joi că, până în prezent, s-au strâns şase milioane de lei de la salariaţii companiilor din subordinea MTI, în timp ce constructorii ar putea dona aceeaşi sumă, banii urmând a fi folosiţi la remedierea pagubelor produse de inundaţii.

"Sunt convins că valoarea de şase milioane de lei strânsă de la salariaţii companiilor de stat din subordinea ministerului va fi depăşită şi poate chiar dublată. Suma strânsă de la salariaţi şi constructori ar putea reprezenta în jur de 10-15% din suma de care are nevoie ministerul pentru remedierea pagubelor produse de inundaţii", a precizat Berceanu.

Pe de altă parte, ministrul a mai spus că pentru podul de la Dorneşti, din judeţul Suceava, va fi organizată o licitaţie dacă suma pentru refacerea integrală a acestuia va fi una foarte mare.

"La podul de la Dorneşti, dacă se va stabili o valoare mare pentru refacerea integrală, vom face licitaţie, chiar dacă va dura mai mult. Prefer să întârzie lucrările decât să întârzii eu la DNA. Acolo unde lucrările sunt mai mici, le vom da prin încredinţare", a spus ministrul.

Radu Berceanu s-a întâlnit joi cu reprezentanţii constructorilor, cărora le-a cerut sprijinul pentru refacerea infrastructurii rutiere şi feroviare afectate de inundaţii, asigurându-i că vor fi organizate foarte multe licitaţii în perioada următoare.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu