sâmbătă, 10 iulie 2010

România sare în ajutorul sinistraţilor din Republica Moldova

Statul român a trimis peste Prut 10 bărci pneumatice, opt autocamioane de intervenţie şi 10 motopompe.

România a mai acordat moldovenilor 30.000 de saci pentru nisip, 1.000 de perechi cizme de cauciuc, 15.000 mp material polietilenă pentru apărare diguri şi 10 tone de apă potabilă îmbuteliată, informează unimedia.

De altfel, potrivit unui comunicat de presă al preşedinţiei moldovene, şeful statului vecin, Mihai Ghimpu şi preşedintele Traian Băsescu au avut vineri o convorbire telefonică pe tema inundaţiilor.

În cadrul discuţiei, Mihai Ghimpu a menţionat că cea mai dificilă problemă pentru autorităţile moldoveneşti constă în construcţia caselor de locuit pentru cetăţeni rămaşi fără locuinţe, solicitînd în acest context susţinerea părţii române la soluţionarea acestei probleme. Traian Băsescu a declarat că România este gata să ofere materiale de construcţie, din suma grand-ului nerambursabil de 100 mii de euro, oferit Republicii Moldova, pentru construcţia numărului necesar de locuinţe pentru populaţia sinistrată. Preşedintele român a mai menţionat că materialele respective pot ajunge în Republica Moldova timp de două săptămîni după primirea solicitării din partea autorităţilor moldoveneşti, se arată în comunicatul amintit.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu