vineri, 9 iulie 2010

Geoană cheamă Guvernul în Parlament cu o strategie pe inundaţii

Preşedintele Senatului Mircea Geoană este de părere că Guvernul are obligaţia să se prezinte de urgenţă în faţa Parlamentului "cu o strategie multianuală de prevenire şi contracarare a dezastrelor naturale".

"Autorităţile trebuie să ne furnizeze o serie de răspunsuri despre măsurile care trebuiau să fi fost deja luate şi acum nu sunt nici măcar în stadiu de proiect. Lipsa unei strategii multianuale de prevenire şi contracarare a dezastrelor naturale s-a măsurat, din păcate, în zeci de vieţi omeneşti şi în sute de gospodării distruse. Guvernul a tratat superficial acest domeniu (...) Consider că este obligaţia Guvernului să se prezinte de urgenţă în faţa Parlamentului cu o strategie multianuală de prevenire şi contracarare a dezastrelor naturale, precum şi cu un plan de acţiuni pentru reconstrucţia digurilor şi a elementelor de protecţie a zonelor inundabile", consideră preşedintele Senatului, Mircea Geoană, într-o declaraţie remisă presei.

"Comisarul european pentru ajutor umanitar şi reacţie la situaţii de criză Kristalina Gheorghieva a declarat, nu mai departe de ieri, că este de datoria statelor membre să preia initiaţiva în gestionarea dezastrelor şi a subliniat necesitatea dezvoltării capacităţilor naţionale. În aceste condiţii, cred că România trebuie să îşi canalizeze eforturile şi pentru sprijinirea Observatorului European, o structura centralizată care ar putea avertiza ţările membre despre iminenţa unei catastrofe", conchide Geoană.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu