sâmbătă, 10 iulie 2010

Udrea, mai zgârcită ca Flutur la evaluarea pagubelor provocate de inundaţii

Valoarea pagubelor produsă de inundaţii diferă în viziunea ministrului Elena Udrea faţă de cea estimată de Gheorghe Flutur.

După inundaţii, autorităţile au început să adune pagubele. Numai că socotelilele nu prea se potrivesc sau, mai precis, diferă în funcţie de cine face calculul.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, vorbeşte de pagube de aproximativ circa 58 de milioane de euro. În schimb, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că numai în judeţul său pagubele ajung la 65 de milioane de euro.

"Avem această evidenţă. Nu credem că poate fi considerată cea finală, deoarece multe locuinţe fiind construite din materiale nu foarte rezistente la apă, fiind construite din chirpici, ne aşteptăm să constatăm că sunt mai grav afectate decât cât s-a văzut iniţial", spune ministrul Udrea.

Flutur vorbeşte de pagube mult mai mari.

"65 de milioane de euro este paguba estimată până la această dată, produsă de inundaţii pe mai multe capitole. E vorba de case, de drumuri naţionale, judeţene şi comunale, e vorba de căile române, EON Gaz, silvicultură",a precizat Gheorghe Flutur.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu