joi, 15 iulie 2010

Sute de persoane au fost evacuate din calea apelor, în judeţul Harghita

Peste 100 de oameni au fost evacuaţi, sute de gospodării şi case inundate, zeci de hectare de terenuri agricole sub ape. Acesta este bilanţul inundaţiilor de miercuri seară, din judeţul Harghita. Ploile torenţiale au afectat şi alte judeţe.

"Am 78 de ani, dar aşa ploaie mare nu am văzut în viaţa mea. Apa a distrus drumurile, nu se poate circula", a declarat îngrijorat unul dintre localnici.

100 de oameni din comuna Atid, judeţul Harghita, şi-au petrecut noaptea la şcoală, după ce au fost evacuaţi din casele în care a intrat apa. Şi în localitatea Şimoneşti apa a intrat în gospodării.

"Apa a fost la un nivel de 365 de centimetri. Au fost afectate 150 de gospodării, precum şi foarte mari suprafeţe de teren agricol", a spus primarul din Şimoneşti, Peter Zoltan.

50 de case au fost inundate şi mai multe drumuri blocate, în apropiere de Baia Mare. Apa a intrat şi în alte 70 de locuinţe din trei comune. Apa a facut ravagii în zeci de gospodarii şi mulţi oameni au rămas fără animale.

Potop şi în Prahova. După o ploaie torenţială de câteva zeci de minute, la Câmpina, canalizarea n-a mai făcut faţă, iar apa a inundat mai multe străzi şi gospodării. Drumul dintre Câmpina şi Valea Doftanei a fost acoperit, în patru locuri, de aluviunile aduse de pe versanţi. Timp de trei ore, s-a circulat cu mare dificultate.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu