marți, 13 iulie 2010

În urma ploilor torenţiale, porţiuni din DJ 207 şi 102 au fost afectate

Şirul distrugerilor provocate de ploi şi ape pare fără sfârşit. 200 de familii dintr-un sat prahovean sunt izolate, după ce ploile de luni seara au afectat două drumuri judeţene şi unul comunal. Şi în judeţul Buzău o ploaie torenţială a inundat aseară 20 gospodării în oraşul Pătârlagele. Drumul naţional 10 Buzău - Braşov a fost închis timp de o oră.

Din cauza ploilor abundente, o porţiune de pe drumul judeţean 207, în zona comunei Şotrile de pe valea Doftanei s-a rupt. "De câte ori vine ploaia aici vine numai pământ. Şi în drum s-a surpat şi mai sus .. şi mai jos", a declarat un localnic.

Practic, apele au afectat toate drumurile ce leagă comuna Şotrile de restul judeţului Prahova.

Şi în oraşul buzoian Pătârlagele au fost probleme. O rupere de nori care a durat mai puţin de o oră a inundat mai multe gospodării. "La 20 de cm pe zidul casei curgea apa. A intrat apa în pivniţă aproape de casă şi ne e frică mereu", a declarat un localnic.

Pompierii au venit să îi ajute pe oameni cu motopompe. "Au fost inundate mai multe curţi şi beciuri", a declarat Dan Manciulea, ISU Buzău.

DN 10, ce leagă Buzău de Braşov, a fost închis timp de o oră, la ieşirea din Pătârlagele, pentru îndepărtarea aluviunilor.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu