joi, 15 iulie 2010

Maria Băsescu, pe urmele lui Traian Băsescu şi ale Elenei Udrea la inundaţii

Soţia preşedintelui Traian Băsescu, Maria Băsescu, merge, astăzi, cu un convoi de ajutoare umanitare, în comuna suceveană Dorneşti, grav afectată de inundaţiile din aceste zile. Maria Băsescu va însoţi un transport constând, în principal, în materiale de construcţii.

Prima doamnă a României, Maria Băsescu, va merge astăzi cu ajutoare umanitare în zonele inundate, aşa cum a mai făcut şi în alţi ani. Soţia preşedintelui Traian Băsescu se va afla astăzi la Dorneşti, localitate grav afectată de puhoaie.

În urmă cu doar o săptămână, la Dorneşti s-a deplasat şi şeful statului, unde a participat la inaugurarea podului de pontoane peste râul Suceava, distrus în urma inundaţiilor din această vară.

La construirea podului din pontoane au lucrat 125 de militari de la Batalionul 72 Geniu Brăila şi de la Batalionul 17 Vânători de Munte Vatra Dornei.

Şi, dacă la această vizită a fost mai receptiv, la o vizită anterioară, Traian Băsescu s-a arătat teribil de iritat de prezenţa presei care criticase, înaintea vizitei sale, lipsa de implicare de care preşedintele a dat dovadă în primele zile ale inundaţiilor. "SPP-ul, daţi presa din faţa mea!", a strigat atunci Băsescu unui SPP-ist, deranjat de întrebările unui reporter.

Traian Băsescu nu a fost singurul politician care s-a arătat preocupat de soarta podului din Dorneşti. Pe rând, ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au mers în inspecţie la podul care face legătura între Rădăuţi şi Siret.

În timpul unei alte vizite făcute la locuinţele distruse de inundaţii, Ministrul Turismului, Elena Udrea, a împărţit ciocolată copiilor sinistraţi, din spatele geamului întredeschis al jeepului ministerial.

Şi, dacă nu era de ajuns, la o altă vizită în mijlocul sinistraţilor, în Săuceşti de această dată, Elena Udrea a împărţit pantofi negri cu toc.

Localitatea suceveană Săuceşti nu-i este străină primei doamne. La inundaţiile din 2008, Maria Băsescu i-a dus mobilă unei bătrâne a cărei gospodărie a fost grav afectată. ''E o bătrână care trebuie ajutată, toţi bătrânii trebuie ajutaţi, au muncit o viaţă şi sunt neputincioşi'', spunea, atunci, Maria Băsescu.

În comuna suceveană Dorneşti au fost distruse în total zece case, iar alte 330 au fost grav avariate, în urma inundaţiilor care au avut loc în ultimele săptămâni.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu