vineri, 9 iulie 2010

Inundaţiile sunt urmate de alunecări de teren, în Milişăuţi, Suceava

După inundaţiile catastrofale de la Milişăuţi, judeţul Suceava, o nouă nenorocire s-a abătut asupra localnicilor. Versanţii îmbibaţi cu apă o iau la vale, cu tot cu case şi grădini. O porţiune din drumul naţional care face legătura între Suceava şi Rădăuţi s-a surpat şi ea din cauza alunecărilor de teren.

La Milişăuţi, coşmarul localnicilor continuă şi după inundaţiile de săptămâna trecută. Oamenii s-au trezit peste noapte cu cratere de 8 metri adâncime în grădini şi chiar sub case. Pământul o ia la vale.

Şase case sunt în pericol de a se prăbuşi la cea mai mică ploaie, în timp ce alte zeci de gospodării sunt înconjurate de adevărate cratere formate în pământ.

"Pământul este plin de apă şi ploile continuă să cadă. În pericol de surpare sunt versanţii şi casele care sunt locuite în apropierea versanţilor încep să alunece cu tot cu teren. Aceşti oameni trebuie să fie strămutaţi pe alt teren unde să nu mai existe pericolul de alunecări de teren", spune viceprimarul din Milişăuţi, Mircea Popescu.

Şi drumul naţional DN 2K, care face legătura între Suceava şi Rădăuţi, a fost afectat de alunecările de teren. Pe o porţiune de 500 de metri se circulă pe un singur sens de mers.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu