luni, 19 iulie 2010

Copiii din zonele sinistrate îşi fac vacanţa la Braşov

50 de copii din satele sinistrate Buruieneşti şi Rotunda au parte de o minivacanţă la Braşov. Gestul de sprijin faţă de elevii afectaţi de ape în Moldova aparţine vânătorilor de munte, care din donaţiile de la militari le-au oferit un sejur de 3 zile la o cabană militară şi vizitarea monumentelor din Braşov.

Singura greutate pentru micuţi a constituit-o drumul lung până la Braşov. "Drumul a fost obositor pentru ei, dar am avut permanent sprijin logistic şi medical pe durata acestei activităţi susţinute financiar de Brigada 2 Vânători de Munte " spune căpitanul Dorinel Cotea, reprezentantul Brigăzii 2 Sarmizegetusa.

Elevii au fost cazaţi la o cabană militară, iar în această dimineaţă au început să viziteze Braşovul. Primul popas l-au făcut la Primărie, unde edilul şef, originar chiar din comuna copiilor a avut parte de cea mai mare audienţă colectivă.

Copiii spun că gestul vânătorilor de munte i-a mai făcut să uite sperietura provocată de urgia apelor.

Deşi sunt în vacanţă, copii din satele sinistrate au fost şi la şcoală. La muzeul primei şcoli româneşti din Şcheii Braşovului. Militarii i-au dus şi la Biserica Neagră, la castelul Bran şi la grădina zoologică şi vor organiza pentru ei şi un exerciţiu militar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu