joi, 8 iulie 2010

Traian Băsescu a participat la inaugurarea podului de pontoane de la Dorneşti

Preşedintele Traian Băsescu a participat, joi dimineaţă, la inaugurarea podului de pontoane construit de armată în localitatea suceveană Dorneşti.

Podul de la Dorneşti va fi deschis traficului în jurul orei 12.30, a anunţat Traian Băsescu. Cât priveşte situaţia din Galati, şeful statului a spus că "nu iese inundaţie, oricum aş aduna debitele".

Şeful statului a ajuns la Dorneşti cu elicopterul, în jurul orei 8:50. După ce a salutat militarii, preşedintele a inspectat podul provizoriu. După acest moment, preşedintele a luat masa cu militarii care au construit podul.

În vizita sa, şeful statului a fost însoţit de ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. De la Dorneşti, preşedintele a anunţat că va pleca spre Bucureşti, în timp ce Gabriel Oprea va merge la Constanţa.

Vineri, în prima sa vizită la Dorneşti, preşedintele Traian Băsescu reclama faptul că podul de la Dorneşti este neîntreţinut. Circulaţia pe DN 17A între Rădăuţi şi Siret a fost închisă, marţi seară, şi deviată pe un traseu ocolitor, după ce un pilon al podului peste râul Suceava din comuna Dorneşti a cedat.

La construirea podului din pontoane au lucrat 125 de militari de la Batalionul 72 Geniu Brăila şi de la Batalionul 17 Vânători de Munte Vatra Dornei.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Drumuri speră ca podul peste Suceava, de pe DN 17A, să fie gata până la sfârşitul anului.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu