duminică, 8 august 2010

Sute de gospodării au fost inundate în Harghita în urma ploilor abundente

Aproape 400 de gospodării au fost inundate în judeţul Harghita în urma ploilor abundente de sâmbătă seară, iar zece localităţi au rămas fără alimentare cu energie electrică după ce furtuna şi ruperile de noi au avariat o linie de medie tensiune.

Ploile abundente căzute sâmbătă seară au dus la formarea de viituri pe versanţi.

În zona Odorhei, o ploaie torenţială care a durat aproape o oră a inundat sute de case. În comuna Mărtiniş şi satele aparţinătoare au fost inundate peste 250 de gospodării, iar câteva podeţe au fost luate de ape. În comunele Cobăteşti şi Mihăileni, au fost inundate 40 de gospodării.

Mai multe porţiuni de drumuri judeţene şi comunale au fost avariate de viituri, după ce apele au adus pe carosabil pietriş şi aluviuni. Câteva animale au fost luate de ape.

Mai multe echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, ajutate de voluntari, acţionează încă din timpul nopţii de sâmbătă spre duminică în localităţile afectate de inundaţii.

De asemenea, în urma furtunii, zece localităţi harghitene au rămas fără alimentare cu energie electrică, o linie de medie tensiune fiind avariată. Echipele de la Electrica se află pe teren, pentru a remedia defecţiunile.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu