sâmbătă, 14 august 2010

16 persoane evacuate şi peste 40 de case inundate după o ploaie torenţială în Miercurea Ciuc

Cartierul Jigodin a fost cel mai afectat de ruperea de nori. Aici apa a ajuns chiar şi la aproape doi metri înălţime. Pompierii au evacuat oamenii cu barca.

16 persoane au fost evacuate, peste 40 de case şi mai mult de 100 de gospodării au fost inundate în urma unei ploi torenţiale în Miercurea Ciuc.

Oamenii din cartierul Jigodin din Miercurea Ciuc au fost inundaţi pentru a 6-a oară în decurs de o lună şi jumătate. De această dată, apa a ajuns în unele locuri şi până la doi metri. Pompierii au intervenit cu bărcile pneumatice pentru a evacua 16 persoane.

"Două echipaje acţionează cu bărci pentru salvarea persoanelor. După ce scade nivelul apei intervenim cu mototpompe pentru a scoate apa din subsol" a spus reprezentantul ISU Harghita, Ioan Colceriu.

Ploile torenţiale au inundat 80 de gospodării în Sâncrăieni. Aici un pod a fost distrus iar drumul comunal a fost afectat pe o porţiune de un kilometru. Specialiştii spun că în mai puţin de o oră cantitatea de precipitaţii căzută a fost de 80 de litri pe metrul pătrat.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu