miercuri, 11 august 2010

Preşedintele Băsescu a inspectat digul de la Săuceşti

Preşedintele Traian Băsescu a inspectat, marţi, lucrările la digul care se ridică în Săuceşti, judeţul Bacău, el fiind prezent pentru a patra oară în localitatea sinistrată de la inundaţiile din iulie. De la Săuceşti, preşedintele a mers în localitatea vecină Bogdan Vodă, unde autorităţile locale au demarat un proiect de introducere a canalizării şi alimentării cu apă.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns cu elicopterul, la Bacău, de unde a plecat cu maşina în localitatea băcăuană Săuceşti, grav afectată de inundaţiile din ultimele două luni. Băsescu a spus în cursul vizitei că digul de pe Siret de la Săuceşti trebuie finalizat până la începutul iernii, astfel încât la primăvară să nu apară probleme cu inundaţiile. Constructorii şi reprezentanţii Direcţiei Apelor Siret Bacău s-au plâns, însă, preşedintelui că există unele probleme cu construcţia anumitor tronsoane de dig, deoarece unii proprietari de terenuri nu sunt de acord cu exproprierea.

Înaintea sosirii preşedintelui, angajaţi ai unei societăţi aflate la ieşirea din Bacău au strâns gunoaiele de pe câmpul unde a aterizat elicopterul preşedintelui, acţiunea desfăşurându-se sub supravegherea prefectului judeţului, Neculai Olaru, şi a şeful Poliţiei Judeţene, Vasile Oprişan şi fiind strânşi doi saci cu gunoi, scrie MEDIAFAX.

La sfârşitul lunii iunie, localitatea băcăuană Săuceşti a fost grav afectată de inundaţii. Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat atunci în mai multe rânduri în localitatea Săuceşti şi a promis că vor fi alocaţi şase milioane de euro pentru construcţia digului din comuna Săuceşti, pe o lungime de 18 kilometri.

Localnicii i s-au plâns preşedintelui că autorităţile locale nu au făcut nimic pentru a fi evitate inundaţiile, deşi au existat bani pentru îndiguire, iar şeful statului le-a reproşat oamenilor că mint.

În 7 iulie, Guvernul a aprobat o hotărâre privind alocarea a 25 de milioane lei pentru lucrări de îndiguire, pe o lungine de 18 kilometri, a malului drept al râului Siret, pe tronsonul Serbeşti, Siretu, Schineni, Săuceşti, Holt.

De la Săuceşti, preşedintele a mers în localitatea vecină Bogdan Vodă, unde autorităţile locale au demarat un proiect de introducere a canalizării şi alimentării cu apă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu