vineri, 6 august 2010

Rapidul Bucureşti-Budapesta este blocat în judeţul Arad, în urma aluviunilor

Traficul rutier este blocat, la această oră, în Arad, din cauza aluviunilor. De asemenea, mai multe trenuri, printre care şi două trenuri internaţionale, sunt oprite în câteva staţii CFR situate pe Valea Mureşului, deoarece nu-şi mai pot continua drumul din cauza aluviunilor aduse de ape de pe versanţi pe calea ferată, în urma unei ploi torenţiale.

Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţi ai CFR Arad, calea ferată este blocată între localităţile Bârzava şi Bătuţa, din cauza bolovanilor căzuţi de pe versanţi peste liniile de cale ferată. Reprezentanţii CFR au afirmat că niciun tren nu a fost blocat în zonele în care au fost înregistrate căderi de bolovani, garniturile fiind oprite în staţiile CFR din zona localităţii Săvârşin.

Printre trenurile afectate de căderile de aluviuni sunt două trenuri internaţionale, care circulau pe ruta Bucureşti-Budapesta şi retur, unul dintre acestea fiind oprit în Staţia CFR Conop.

De asemenea, sunt afectate un tren accelerat care circulă pe ruta Iaşi - Timişoara, un tren personal care circula pe relaţia Simeria - Arad, dar şi câteva trenuri care circulau pe rute locale.

Reprezentanţii CFR au spus că traficul feroviar ar putea fi reluat după ce echipele de intervenţie vor finaliza acţiunile curăţare a căilor ferate. În urma acestor opriri în staţii, trenurile vor înregistra întârzieri de până la 120 de minute.

Totodată, traficul rutier pe DN7 a fost înterupt, vineri după-amiază, pentru aproximativ jumătate de oră, între localităţile arădene Lipova şi Şoimoş, autorităţile luând această măsură pentru a putea fi curăţată partea carosabilă de aluviunile aduse în urma unei ploi torenţiale.

În urma ploilor care au căzut în judeţul Arad, au fost afectate mai multe localităţi, dar şi oraşul Lipova. Mai multe case au fost afectate de aluviunile de pe versanţi.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu