miercuri, 30 iunie 2010

PROGNOZA METEO 30 iunie 2010

Averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi şi azi în estul, în sudul şi în centrul ţării. Temperaturile se vor situa între 23 şi 30 de grade.


În ţară, norii nu întârzie să apară nici astăzi. Mai ales după-amiază aduc averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în estul, în sudul şi în centrul ţării. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor mai depăşi izolat 25 de litri pe metru pătrat.

Bucureşti 

În Capitală, mai ales după-amiază, norii aduc averse şi descărcări electrice, timp în care vântul suflă cel mult moderat. Până la amiază mercurul urcă în termometre la 25, poate 26 de grade, valoare uşor sub normalul termic al ultimei zile de iunie. Presiunea atmosferică nu are variaţii semnificative de la 751 mm colonă de mercur.


Munte

Şi la munte norii scutură averse importante în toate masivele. Izolat încă mai putem vorbi de cantităţi însemnate de apă, peste 25 de litri pe metru pătrat şi posibil, şi de căderi de grindină. Meteorologii avertizează, de altfel, că nu vor lipsi nici descărcările electrice, iar vântul va fi şi el destul de agitat. Temperatura aerului nu se modifică faţă de ieri.

Mare

Litoralul nu ne oferă încă vremea frumoasă şi caldă pe care ne-o dorim în vacanţă. Astăzi regimul termic e normal pentru sfârşitul primei luni de vară, dar vremea este încă instabilă. Cerul va fi temporar noros şi meteorologii prognozează averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla cu cel mult 20-25 km/h. La amiază termometrele arată 24-25 de grade Celsius. Şi apa este destul de bună pentru baie, are între 21 şi 23 de grade în apropierea ţărmului.

Regiuni

În centru, mai ales în a doua parte a zilei apar averse şi descărcări electrice. Izolat sunt posibile, îndeosebi în zonele de deal, şi cantităţi mai importante de precipitaţii.

În nord şi în vest însă, ploile sunt mai puţine. Se încălzeşte uşor şi maximele trec de mediile multianuale: 26 de grade în Sibiu, 28 la Cluj Napoca şi 30 la Oradea şi la Timişoara.

În sud, norii se adună mai ales dupa-amiază şi aduc averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Până la amiază, când soarele e mai generos, în termometre se adună 27 de grade la Drobeta Turnu Severin şi 28 la Craiova. Uşor mai răcoare este în Muntenia. 26 de grade la Giurgiu şi 25 în Buzău. Şi în Dobrogea, temporar, vor fi averse şi descărcări electrice. Amiaza vine cu 25 de grade atât în zona continentală, la Tulcea, cât şi pe litoral, la Constanţa.

Din păcate, Moldova rămâne şi azi acoperită de norii care aduc ploi, izolat însemnate cantitativ, însoţite de intensificări de scurtă durată ale vântului. Sunt şi condiţii de grindină, iar maximele se opresc la 24 de grade la Galaţi şi în Bacău, 27 la Iaşi şi un grad mai puţin la Suceava.

Nici dincolo de Prut situaţia nu e mai bună. Vremea e instabilă din sud, de la Cahul, până în nord, în Bălţi, cu averse, fulgere şi tunete. Este de menţionat totuşi o uşoară creştere a temperaturilor: 23 de grade în nord, 27 în Capitală şi 27 în sud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu